Bizler kadın ve LGBTİ+ alanında gönüllü olan ve bizzat sahada çalışan feminist kadınlarız. Katre Kadın Oluşumu olarak beş yıldır aldığımız başvuruların sonucunda kadınların bize güvendiğini ve giderek güçlendiğini gözlemledik. Gerek yüz yüze gerekse telefonla aldığımız başvuruların artması sebebiyle ve çalışmalarımızın sürekliliğini sağlamak için bir danışma ve dayanışma merkezi kurmayı hedefledik.
Ocak 2019 yılında Katre Kadın Danışma ve Dayanışma Derneğimizi kurduk. Hedef kitlemiz kadınlar ve LGBTİ+’lardır. Dernek olarak Erzincan’da kadın ve LGBTİ+ alanında feminist perspektifle toplumsal cinsiyet eşitliği alanında çalışmalar yürütmekteyiz. Farklı illerdeki kadın örgütleri ve insan hakları alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarıyla ortak kampanyalar yapıyoruz. Yaşadığı şiddeti fark eden kadın ve LGBTİ+’lara da(ya)nışma merkezimizde hukuki, sosyal, psikolojik destek sağlıyoruz. Şiddete maruz bırakılan hedef kitlemizle çalışırken feminist perspektifle, “mağdurun beyanı esastır” ilkesi doğrultusunda, hiyerarşi kurmadan, kurtarıcı rolüne bürünmeden, yargılamadan, dayanışmayı esas alarak destek sağlıyoruz.
Erzincan’da, kadınlar ve LGBTİ+'larla dayanışma içerisinde olarak güçlenmelerine; şiddetten ve her türlü ayrımcılıktan uzak hayatlar kurabilmelerine destek olmaktır. Erzincan’da genç kadınlar başta olmak üzere kadınlar ve LGBTİ+’lara; haklarını öğrenmeleri ve ataerkil zihniyeti sorgulamaları için feminist bakış açısı kazandırmaktır.
Vizyonumuz; kadınlar ve LGBTİ+'lar için patriyarkaya dayalı toplumsal cinsiyet eşitsizliklerinin ve ayrımcılığın sonlandığı, fiziksel şiddet başta olmak üzere tüm şiddet türlerinin ortadan kalktığı, kadınlar ve LGBTİ+'ların ekonomik kaynaklara eşit bir şekilde ulaşabildikleri, adalete erişimin herkes için mümkün olduğu bir Erzincan ve Türkiye'dir.
Feminist bir örgüt olarak misyonumuz kadınlar ve LGBTİ+'ların şiddetten ve ayrımcılıktan uzak hayatlar kurabilmeleri için toplumun genelinin ve karar alıcıların toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemesini sağlamak, şiddetin azalması ve önlenmesi için dayanışma merkezi aracılığıyla çalışmalar yapmak, saha çalışmalarıyla kadınların ve LGBTİ+'ların güçlenmelerini ve örgütlenmelerini sağlamak, toplumsal cinsiyet temelli şiddetin önlenmesi için kampanya yürütmek ve savunuculuk yapmaktır.
örgütlenmedir. İç ve dış iletişiminde, açık iletişim ve şeffaflık yaklaşımını benimser.